Wybierz hotel

Menu

Szanowni Państwo!

Miło nam gościć Państwa w Restauracji HOTELU 500.

Życząc prawdziwego relaksu oraz udanych negocjacji biznesowych w miłej atmosferze komfortu i dyskrecji polecamy wyśmienite potrawy naszej kuchni.

Zapraszamy!
Dyrekcja i Obsługa HOTELU 500

 

Restauracja zaprasza od godziny 12.00 do 23.00 

Kuchnia przyjmuje zamówienia na potrawy do godziny 22.30. Szczegółowa karta potraw znajduje się u Szefa Kuchni. Czas oczekiwania na potrawę wynosi ok. 20 minut. Jeżeli po zrealizowaniu zamówienia nie otrzymają Państwo rachunku lub rachunek nie będzie zgodny z dokonanym zamówieniem, jesteście Państwo upoważnieni do otrzymania 50% zniżki przy zapłacie, po skontaktowaniu się z Recepcją lub Kierownikiem Sali.

W cenach uwzględniono podatek VAT.

 

Przekąski

Appetizers

 

Vitello tonnato z sosem tuńczykowym i kaparami          23 zł

Vitello tonnato and sauce with tuna and capers

 

Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą, kaparami,        38 zł

oliwą truflową, tartym parmezanem                                        

Beef Carpaccio with rocket salad, capers, truffle oil, parmesan cheese

 

Przekąski ciepłe

Warm appetizers

 

Krewetki duszone w białym winie                                    59 zł

Shrimps braised in white wine

 

Sałatki

Salads

 

Sałatka Grecka                                                                  20 zł

Greek salad

 

Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem

i płatkami parmezanu                                                       22 zł

Chicken Cesar salad with bacon and parmesan cheese

 

Zupy

Soups

 

Rosół z makaronem                                                                 10 zł

Chicken noodle soup

 

Barszcz czerwony z uszkami                                                   12 zł

Borscht with ravioli

 

Żurek z kiełbasą, jajkiem i podgrzybkami podany            20 zł

w pieczonym chlebie                                                   

Traditional polish sour soup with sausage, egg and mushrooms served

in a bread bowl

 

Dania główne

Main dishes

 

Stek z polędwicy wołowej na zielonych szparagach z     104 zł

karmelizowaną cykorią i puree z czarnej soczewicy         

Beef steak served with green asparagus, chicory and puree of the black lentil

 

Gicz cielęca na wędzonym puree z                                   91 zł

marynowanym rydzem w sosie dijone                        

Veal on the smoked puree with mushroom in dijone sauce                          

 

Pieczone udko z kaczki podane z kapustą modrą             41 zł

i kopytkami smażonymi z boczkiem i cebulką

Duck thigh served with red cabbage, dumpling fried with bacon and onion

 

Pierogi z cielęciną w aromatycznym grzybowym sosie,    36 zł

pod pierzynką parmezanu

Dumplings with veal and parmesan

 

Polędwiczka wieprzowa w winie i tymianku na                 36 zł

tagliattele bianco w sosie pesto

Pork in wine and thyme, served on the tagliatelle bianco in pesto sauce

 

Filet z kurczaka w cieście francuskim, podawany z          34 zł   

warzywami duszonymi w winie

Chicken in puff pastry, vegetables in wine

               

Kotlet schabowy, zasmażana kapusta kiszona,               29 zł

ziemniaki pieczone              

Pork chop, fried sauerkraut, roasted potatoes

       

Burger wołowy                                                                   28 zł

Beef burger

 

Ryby

Fish dishes

 

Polędwica z dorsza podawana na kaszotto z bobem          67 zł

i kurkami w sosie cytrynowym

Loin from codfish served on the kaszotto with bob, mushrooms and lemon sauce

 

Łosoś pieczony w płatkach migdałów, podawany           52 zł

na sałatce  a’la mista z kremem balsamicznym i limonką

*(opcjonalnie istnieje możliwość przygotowania łososia na parze)

Salmon baked with flaked almonds served on a’la mista salad with

balsamic creme and lime

 

Makaron

Pasta

 

Pappardelle z łososiem i zielonymi szparagami               38 zł

w sosie creme

Pappardelle with salmon, green asparagus and crème sauce

 

Penne z kurczakiem w pomidorowo – bazyliowym           26 zł

sosie z chrupiącym bekonem      

Penne with chicken, tomatoe and basil sauce with bacon            

 

Tagliatelle Bianco z kurkami, rukolą                               25 zł

i pomidorkami cherry

Tagliatelle Bianco with mushrooms, rocket salad  and cherry tomatoes

 

Desery

Desserts

 

Tiramisu z sosem malinowym                                         21 zł

Tiramisu with raspberry sauce

 

Lody waniliowe z gorącymi malinami                                      14 zł

Vanilla ice cream with hot raspberry

 

Szarlotka na ciepło z lodami                                             12 zł

Apple pie with ice cream

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij