PRZEKĄSKI / STARTERS
Tatar ze świeżego łososia z imbirem, kaparami, kolendrą, zielonym ogórkiem, sałatą lodową, cebulą czerwoną 21 zł
Salmon tartar with ginger, capers, coriander, cucumber, iceberg lettuce and red onion
Carpaccio wołowe, kapary, oliwa truflowa, tarty parmezan, rucola 32 zł
Beef carpaccio with rocket salad, capers, olive trufle oil, parmesan cheese
Śledź bałtycki po królewsku 17 zł
Baltic herring royally
PRZEKĄSKI CIEPŁE / HOT STARTERS
Krewetki smażone w białym winie 57 zł
Shrimps fried in white wine
Foie Gras smażone na grzance z pieczonym jabłkiem 39 zł
Fried foie gras on toast with baked apple
SAŁATKI / SALADS
Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem i płatkami parmezanu 18 zł
Chicken Cesar salad with bacon and parmesan cheese
Sałatka z tuńczykiem i sosem winegrette 18 zł
Tuna salad with sauce vinegrette
Sałatka zielona sezonowa ze świeżymi warzywami z oliwą extra virgin 15 zł
Seasonal green salad with fresh vegetables with extra virgin olive oil
ZUPY / SOUPS
Żurek tradycyjny z kiełbasą, jajkiem w pieczonym chlebie 15 zł
Traditional polish sour soup with sausage and egg served in baked bread bowl
Rosół z makaronem z kawałkami kurczaka 10 zł
Chicken noodle soup with chunks of chicken
Zupa borowikowa z kluskami kładzionymi 15 zł
Mushroom soup with dumplings
DANIA GŁÓWNE / MAIN DISHES
Pieczona kaczka, ziemniaki, kapusta czerwona zasmażana z porzeczką, jabłko duszone w karmelu 54 zł
Roast duck, potatoes, red cabbage fried with currant,stewed apple in caramel
Filet kukurydziany z kurczaka, puree ziemniaczane, warzywa z patelni, fasolka szparagowa, szparagi, cukinia 29 zł
Corn chicken fillet, mashed potatoes, vegetables from the pan, green beans, asparagus, zucchini
Schab z kością zasmażany z kapustą kiszoną i ziemniakami gotowanymi 25 zł
Fried pork chop on the bone with sauerkraut and boiled potatoes
Żeberka w sosie własnym, młoda kapusta zasmażana, ziemniak pieczony w ziołach 30 zł
The ribs in gravy, young cabbage, baked potatoes in herbs
Stek z polędwicy na szparagach, puree grzybowe, smażona foie Gras 95zł
Sirloin steak on asparagus, mushroom puree, sauteed foie gras
Cielęcina pieczona w sosie własnym, puree ziemniaczane, marchew z groszkiem 49 zł
Veal roast with gravy, mashed potatoes, carrots with peas
Tarta z warzywami : brokuł, por, szpinak, cukinia, jajko poche 23 zł
Tarta with vegetables: broccoli, leeks, spinach, zucchini, poched egg
RYBY /FISH
Karmazyn na szpinaku, grzybowe risotto z kardamonem 35 zł
Redfish on spinach, mushroom risotto with cardamom
Łosoś pieczony z czarnuszką, buraczki pieczone z anyżem, sos chrzanowy, zielony groszek 48 zł
Baked salmon with black cumin, roasted beets with anise horseradish sauce, green peas
Halibut smażony na czerwonej soczewicy, sos z szyjek rakowych, puree z brokułów 39 zł
Fried halibut on red lentil, crayfish sauce, broccoli puree
MAKARONY / PASTA
Makaron penne z sosem Neapolitana 22 zł
Penne pasta with Neapolitana sauce
Spaghetti razowe z sosem pesto i pomidorkami cherry 22 zł
Whole wheat spaghetti with pesto sauce and cherry tomatoes
Penne gorgoznola 22 zł
Penne gorgonzola
DESERY / DESSERTS
Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną 12 zł
Ice cream cup with fruit and whipped cream
Jabłecznik na ciepło z lodami i bitą śmietaną 15 zł
Hot apple pie with ice cream and whipped cream
Ciasto czekoladowe z sosem wiśniowym 17 zł
Chocolate cake with cherry sauce