Wybierz hotel

Menu

PRZEKĄSKI / STARTERS

Tatar ze świeżego łososia z imbirem, kaparami, kolendrą, zielonym ogórkiem, sałatą lodową, cebulą czerwoną   21 zł  

Salmon tartar with ginger, capers, coriander, cucumber, iceberg lettuce and red onion

Carpaccio wołowe, kapary, oliwa truflowa, tarty parmezan, rucola  32 zł        

Beef carpaccio with rocket salad, capers, olive trufle oil, parmesan cheese

Śledź bałtycki po królewsku   17 zł

Baltic herring royally

PRZEKĄSKI CIEPŁE / HOT STARTERS

Krewetki smażone w białym winie   57 zł

Shrimps fried in white wine

Foie Gras smażone na grzance z pieczonym jabłkiem  39 zł   

Fried foie gras on toast with baked apple

SAŁATKI / SALADS

Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem i płatkami parmezanu  18 zł     

Chicken Cesar salad with bacon and parmesan cheese   

Sałatka z tuńczykiem i sosem winegrette  18 zł  

Tuna salad with sauce vinegrette

Sałatka zielona sezonowa ze świeżymi warzywami z oliwą extra virgin  15 zł  

Seasonal green salad with fresh vegetables with extra virgin olive oil

ZUPY / SOUPS

Żurek tradycyjny z kiełbasą, jajkiem w pieczonym chlebie   15 zł

Traditional polish sour soup with sausage and  egg served  in baked bread bowl

Rosół z makaronem z kawałkami kurczaka   10 zł

Chicken noodle soup with chunks of chicken

Zupa borowikowa z kluskami kładzionymi   15 zł

Mushroom soup with dumplings

DANIA GŁÓWNE / MAIN DISHES

Pieczona kaczka, ziemniaki, kapusta czerwona zasmażana z porzeczką, jabłko duszone w karmelu   54 zł 

Roast duck, potatoes, red cabbage fried with currant,stewed apple in caramel

Filet kukurydziany z kurczaka, puree ziemniaczane, warzywa z patelni, fasolka szparagowa, szparagi, cukinia  29 zł

Corn chicken fillet, mashed potatoes, vegetables from the pan, green beans, asparagus, zucchini

Schab z kością zasmażany z kapustą kiszoną i ziemniakami gotowanymi 25 zł 

Fried pork chop on the bone with sauerkraut and boiled potatoes

Żeberka w sosie  własnym, młoda kapusta zasmażana, ziemniak pieczony w ziołach   30 zł   

The ribs in gravy, young cabbage, baked potatoes in herbs

Stek z polędwicy na szparagach, puree grzybowe, smażona foie Gras   95zł                    

Sirloin steak on asparagus, mushroom puree, sauteed foie gras

Cielęcina pieczona w sosie własnym, puree ziemniaczane, marchew z groszkiem  49 zł

Veal roast with gravy, mashed potatoes, carrots with peas

Tarta z warzywami : brokuł, por, szpinak, cukinia, jajko poche  23 zł

Tarta with vegetables: broccoli, leeks, spinach, zucchini, poched egg

RYBY /FISH

Karmazyn  na szpinaku,  grzybowe risotto z kardamonem   35 zł           

Redfish on spinach, mushroom risotto with cardamom

Łosoś pieczony z czarnuszką, buraczki pieczone z anyżem, sos chrzanowy, zielony groszek  48 zł

Baked salmon with black cumin, roasted beets with anise horseradish sauce, green peas

Halibut smażony na czerwonej soczewicy, sos z szyjek rakowych, puree z brokułów  39 zł

Fried halibut on red lentil, crayfish sauce, broccoli puree

MAKARONY / PASTA

Makaron penne  z sosem Neapolitana   22 zł

Penne pasta with Neapolitana sauce

Spaghetti razowe z sosem pesto i pomidorkami cherry   22 zł

Whole wheat spaghetti with pesto sauce and cherry tomatoes

Penne  gorgoznola   22 zł 

Penne gorgonzola

DESERY /  DESSERTS

Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną    12 zł    

Ice cream cup with fruit and whipped cream

Jabłecznik na ciepło z lodami i bitą śmietaną   15 zł

Hot apple pie with ice cream and whipped cream

Ciasto czekoladowe z sosem wiśniowym   17 zł

Chocolate cake with cherry sauce

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij