Szanowni Goście,
Czy wiecie, że nasza Restauracja Hotelowa działa cały czas i nasze wysztkie dania z karty menu możecie zamówić w opcji na wynos?
Z tej okazji przygotowaliśmy specjalnie dla Was wyjątkową ofertę!
Poniżej menu wraz z cennikiem (już po 20 % rabacie):
PRZYSTAWKA
• Tatar ze śledzia z musztardą francuską i śmietaną creme fraiche - 15 zł
SAŁATKI
• Kozi ser pieczony z migdałami, z karmelizowaną cykorią, rukolą, prażonymi orzechami,
konfiturą z jarzębiny i gruszki, z nutą anyżu - 21 zł
• Wegańska sałatka gyros, z sosem majonezowym z fasoli - 21 zł
• Sałatka Cezar - 22 zł
ZUPY
• Krem z pietruszki i gruszki, z konfiturą z cebuli i serem blue - 11 zł
• Zupa grzybowa z podgrzybków i borowików, zabielana, podana z ziemniakami - 13 zł
• Żurek z kiełbasą, z puree ziemniaczanym i jajkiem - 13 zł
DANIA GŁÓWNE
• Kotlet schabowy z kapustą zasmażaną z kminkiem i ziemniakami,
z okrasą ze słoniny - 30 zł
• Żeberka BBQ podane na grillowanej kolbie kukurydzy z frytkami „steakhouse” - 38 zł
• Kaczka pieczona z cytrusami, z sosem własnym, z ziemniakami i kapustą modrą - 43 zł
• Sandacz pieczony z sosem z fenkuła, z risotto grzybowym i serem grana padano - 37 zł
• Tagliatelle z borowikiem i oliwą truflową, z serem grana padano - 23 zł
DESERY
• Tarta z gruszki, z lodami waniliowymi i sosem karmelowym - 14 zł
• Beza kawowo-orzechowa z sosem z czarnej porzeczki - 14 zł
MENU DLA DZIECI
• Rosół z makaronem - 8 zł
• Nuggets / frytki / ketchup (zestaw) - 13 zł
Szef Kuchni przgotował na tę okazję również wyjątkową ofertę, w specjalniej cenie macie mnóstwo możliwości, aby Wasze przyjęcie było wyjątkowe i każdy mógł zaspokoić swoje własne gusta smakowe.
Cena opcji cateringu, to jedynie 89 zł brutto/os (zamówienia dla minimum 5 osób)
Menu na CATERING:
ZESTAW PRZEKĄSEK ZIMNYCH (PIĘĆ DO WYBORU)
• mięsa pieczyste z sosem tatarskim
• roladki drobiowe po śródziemnomorsku
• terrina z kaczki z bakaliami w winnym
auszpiku
• schab po warszawsku
• rostbef sous vide z rukola i pesto bazyliowym
• roladki z pstrąga ze szpinakiem
• tatar ze śledzia z szalotką i kaparami
• wrapy z cytrynowym serkiem i tuńczykiem
• fajitas z warzywami i sosem czosnkowym
ZESTAW SAŁATEK (DWIE DO WYBORU)
• sałatka grecka z sosem vinaigrette
• sałatka ze schabu i piklowanych warzyw
• sałatka z rukoli grejpfruta z orzechami,
fetą i czarną soczewicą i sosem miętowym
• sałatka z pieczonym łososiem i fasolka
szparagową, sos jogurtowo czosnkowy
ZUPA (JEDNA DO WYBORU)
• krem z dyni z nutą kokosa
• krem z pieczonych białych warzyw
z oliwą truflowa
• żurek na wędzonce z grzybami z jajkiem
• zupa z grzybów leśnych zabielana z kluskami
kładzionymi
• rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE (JEDNO DO WYBORU)
• polędwiczka wieprzowa z musem drobiowym
w sosie kurkowym,
ziemniaki au gratin, warzywa z grilla
• filet z kurczaka supreme z kostką, puree
z tymiankiem,
marchew karmelizowana w sosie własnym
maślanym
• dorsz pieczony z warzywami julienne
pesto z zielonych warzyw kluski
z suszonym pomidorem
DODATKOWO MOŻNA ZAMÓWIĆ
• zupa gulaszowa - 12 zł/ porcja
• forszmak z indyka z papryką - 12 zł / porcja
• potrawka z wieprzowiny i grzybów
z żurawiną w sosie śmietanowym - 15 zł / porcja
Serdecznie zapraszamy do składania zamówień!
HOTEL 500 ZEGRZE
ul. Warszawska 31A, 05-130 Zegrze Południowe
+48 22 774 66 66; +48 22 774 66 00
zegrze@hotel500.com.pl