Wybierz hotel

Ślub z Marzeń

 

HOTEL 500  to doskonała lokalizacja i niepowtarzalny urok miejsca

Na organizację ceremonii zaślubin jak i przyjęcia weselnego

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA Z NASZĄ SZCZEGÓŁOWĄ OFERTĄ

 

Na organizację przyjęć weselnych polecamy:

(wersja ze stołami wspólnymi i okrągłymi)

Przestronną i elegancką salę bankietowa (I PIETRO) z balkonem do 150 osób

 Restaurację z Oranżerią i Patio (PARTER) z widokiem na Jezioro  do 90 osób.

Namiot nad brzegiem Jeziora do 100 osób

 

Organizujemy ceremonię zaślubin na molo – zapewniamy:

Altanę dla Młodej Pary

Elegancko przygotowany stół dla urzędnika

Sztaluga z godłem

Nagłośnienie + mikrofon bezprzewodowy

Krzesła ubrane dla Młodej Pary i 10 osób Gości

Białe lampiony

Cena przygotowania ceremonii  dla Pary Młodej organizującej przyjęcie weselne 600 zł

 

W CENIE MENU WESELNEGO OTRZYMAJĄ PAŃSTWO:

Apartament LUX dla Nowożeńców

Rabat 30% na Pokoje typu LUX dla rodziców Państwa Młodych

Możliwość przedłużenia doby hotelowej do godz. 15.00

Butelkę wina musującego i owoce w apartamencie Nowożeńców

Salę z parkietem do tańca

Aranżację stołów i krzeseł: świece, drobne kompozycje kwiatowe na stoły

Schłodzenie i serwowanie dostarczonego alkoholu

Lampkę wina musującego i chleb weselny na powitanie dla wszystkich Gości

Miejsca parkingowe dla Młodej Pary i Gości weselnych

W sezonie letnim na polanie piknikowej plac zabaw dla dzieci

Voucher na uroczystą kolację dla Państwa Młodych w I rocznicę Ślubu

 

OFERUJEMY SPECJALNE CENY DLA GOŚCI WESELNYCH (CENA POKOI ZE ŚNIADANIEM)

pokój jednoosobowy 140 zł

pokój dwuosobowy 190 zł

pokój czteroosobowy typu studio 260 zł

RABATY!!!

Dzieci do lat 3 bezpłatnie (bez menu dań serwowanych)

Dzieci w wieku do 8 lat oferujemy specjalne menu w kwocie 65,00 zł / dziecko

Dla obsługi (zespół, kamerzysta, fotograf) oferujemy 50 % rabatu na menu

10%zniżki na organizację imienin, urodzin, chrzcin

 

DODATKOWO POLECAMY PAŃSTWU:

Stół wiejski: staropolskie wędliny, kiełbasy, salcesony — biały i ciemny, kiszki, kaszanki, smalec ze skwarkami                                   w żeberku, szynka z nogą, kabanosy, pieczony boczek, ogórki - 1700zł/27 kg

Stół ryb wędzonych w dwóch wariantach:

w cenie 690 zł/5kg: sielawa, pstrąg, halibut, dorsz, makrela

w cenie 1200 zł/5kg: sielawa, pstrąg, halibut, węgorz, łosoś

Obsługa barmańska (1 barman + dodatki do drinków lód, słomki, limonka, mięta) 500 zł do 100 osób                                  

Wynajęcie fotobudki na 3 godziny noc - 1200zł, w cenie: nielimitowana liczba zdjęć, gadżety, personalizacja ekranu/wydruku,  tło fotograficzne,

 

Wesele  jak za dawnych lat 199,00 ZŁ /OSOBA

 

Pierwsze danie serwowane - jedna  zupa do wyboru

Rosół z makaronem  i kawałkami kurczaka

Flaki po staropolsku

Zupa grzybowa  z kluskami maślanymi

 

Drugie danie serwowane - jedno danie do wyboru lub dwa 50%-50%

Wolno pieczone kacze udko w sosie z płatków  róży z kopytkami i kapustą modrą

Zraz wieprzowy w sosie własnym z kluskami śląskimi i buraczkami smażonymi na słoninie

Łosoś  zapiekany na szpinaku z puree cytrynowym i sosem winnym

Sandacz saute w sosie kurkowym ,brokuł z masłem migdałowym ziemniaki z wody

 

DESER

Sernik wiedeński podany z musem malinowym lub puchar lodów ze świeżymi owocami

 

Trzecie danie serwowane - jedno danie do wyboru

Udko z kurczaka duszone w pieczarkach  ziemniaki z koprem bukiet surówek [w stole]

Schab pieczony w sosie myśliwskim puree tymiankowe sałatka z buraków pieczonych

Karczek wieprzowy marynowany w ziołach  ziemniaki pieczone i warzywa z pary

Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i żółtym serem ziemniaki wedges  bukiet surówek [ w stole ]

 

Czwarte danie bufet - dwa dania do wyboru

Boeuf Strogonow podany w chlebku

Forszmak z kurczaka

Wieprzowina zapiekana w białym sosie z grzybami podana w chlebku

 

Piąte danie bufet (50%-50%)

Barszcz z pasztecikiem [2 szt na os] lub krokietem

Żur na zakwasie z grzybami  podany w chlebku

 

Przekąski w stole

Mięsa pieczyste  i pasztety własnego wypieku z sosem tatarskim

Roladki z szynki ze szparagami

Jajka z pastami smakowymi

Befsztyk tatarski z dodatkami  [podany w trakcie imprezy po pierwszym ciepłym]

Śledź z marynowaną cebulą

Schab po warszawsku w galarecie

Tymbaliki drobiowe

Ryba po grecku [dorsz lub sola]

Kaczka faszerowana bakaliami w galarecie winnej

Sałatka jarzynowa

Sałatka grecka

Sałatka z pieczonym kurczakiem ,ananasem i kukurydzą

Pikle, masło, pieczywo

 

Bufet deserowy

Ciasto domowe – sernik królewski, ciasto czekoladowe, biszkopt z owocami, makowiec 

Owoce filetowane

Kawa Herbata

Napoje bez limitu

Woda mineralna zmiętą i cytryną / napoje gazowane / soki owocowe

 

 

 

 

 

PROPOZYCJA I – 179,00 ZŁ  OSOBA

 

Pierwsze danie serwowane - jedna  zupa do wyboru

consomme wołowe z makaronem orzo i warzywami grillowanymi

Żur na zakwasie z grzybami jajkiem i  białą kiełbasą

 

drugie danie serwowane - jedno danie do wyboru lub dwa 50%-50%

Pierś z kurczaka faszerowana boczniakami i żółtym serem, ziemniaki wedges , bukiet surówek

Roladka z karkówki z farszem z białej kiełbasy  w sosie rozmarynowym, gnocchi  i warzywa z pary

Okoń morski  podany na risotto z groszkiem zielonym, z  sałatką z rukoli i pomidorków cherry

 

trzecie danie serwowane - jedno danie do wyboru

Kaczka  pieczona w cytrusach [pół sztuki]  z  marchewką po parysku i kluskami maślanymi w sosie z czarnej porzeczki

Rogue  drobiowe z grzybami [podgrzybek, kurka, pieczarka] podawane w chlebku

 

czwarte  danie gorące bufet (50%-50%)

Barszcz z pasztecikiem [2 szt na os] lub krokietem

Żur na zakwasie z grzybami jajkiem i  białą kiełbasą

 

Przekąski zimne w stole

deski mięs pieczonych z sosem tatarskim

(karkówka, schab ze śliwką, indyk, rostbeff,)

roladki z indyka po śródziemnomorsku

terrina z cielęciny z prażonymi pistacjami

Kurczak w galaretce ananasowej z papryką jalapeno

bliny z łososiem i kawiorem

schab po warszawsku z musem chrzanowym

grillowany bakłażan podany z musem i granatem

marynowany ogórek ze schabem sous vide

deska serów z przekąskami

 

sałatki:

sałatka z mini mozzarelli i pomidorków cherry

sałatka Waldorf

sałatka z krewetkami, mango i avokado na sałacie

pikle i marynaty, masło, pieczywo

 

Bufet deserowy

Ciasto domowe różnego rodzaju

Owoce filetowane

Kawa / Herbata

 

Napoje bez limitu

Woda mineralna zmiętą i cytryną / napoje gazowane / soki owocowe

 

PROPOZYCJA II – 210,00 ZŁ / OSOBA

Pierwsze danie serwowane - jedna  zupa do wyboru

 

Rosół z makaronem  i kawałkami kurczaka

Krem z borowików  z Creme fraiche

Francuska zupa cebulowa z grzanką serową

 

Drugie danie serwowane jedno danie do wyboru lub dwa 50%-50%

Polędwiczka wieprzowa nadziewana musem drobiowym aromatyzowanym kurkami,

z ziemniakami Au gratin i warzywami z grilla

Kurczak zagrodowy z kostką, faszerowany wędzonką,  podany na polencie z suszonym pomidorem

 i warzywami parppadelle

Okoń morski  podany na risotto,  z groszkiem zielonym, z  sałatką z rukoli i pomidorków cherry

 

Deser

Ciasto czekoladowe z frużeliną wiśniową lub szarlotka na ciepło

 

Trzecie danie serwowane - jedno danie do wyboru

Pierś z kurczaka faszerowana boczniakami i żółtym serem ziemniaki wedges  bukiet surówek

Roladka z karkówki z farszem z białej kiełbasy  w sosie rozmarynowym gnocchi  i warzywa z pary

Eskalopki z indyka   w sosie orzechowym  z kopytkami ziołowymi  brokułem i papryką  grillowaną

 

Czwarte danie bufet

Boeuf strogonow podany w chlebku

Forszmak z kurczaka

Gulasz wieprzowy po węgiersku

 

Przekąski w stole

Mięsa pieczyste z grzybami marynowanymi i sosem tatarskim

Roladki z szynki z musem orzechowym

Sandacz faszerowany szparagami

Śledź bałtycki na trzy sposoby podany

Schab po warszawsku w galarecie

Terrina z cielęciny  z  orzechami pistacjowymi

Befsztyk tatarski z kaparami, ogórkiem i pieczarką konserwową

Ozorki cielęce podane z piance chrzanowej

Deska serów z bakaliami

 

Sałatka szpinakowa z gruszką marynowaną w czerwonym winie z pomarańczą , orzeszkami serem pleśniowym                        i sosem malinowym

Sałatka Waldorff  z indykiem

Sałatka z łososiem grillowanym i fasolką szparagową

 

Pikle, masło, pieczywo

 

Bufet deserowy

Ciasto domowe

Owoce filetowane

Kawa / Herbata

Napoje bez limitu

Woda mineralna zmiętą i cytryną / napoje gazowane / soki owocowe

PROPOZYCJA III – 225,00 ZŁ

Pierwsze danie serwowane - jedna  zupa do wyboru

Flaki z boczniaków

Krem z białych szparagów  z grzanką czosnkową

consomme wołowe z makaronem orzo i warzywami grillowanymi

 

Drugie danie serwowane - jedno danie do wyboru lub dwa 50%-50%

Kaczka  pieczona w cytrusach [pół sztuki]  z  marchewką po parysku i kluskami maślanymi w sosie z czarnej porzeczki

Policzki wołowe z sosem demi glace  podane na puree chrzanowym  ze szparagami i fasolką żółtą

Polędwiczka wieprzowa sous vide z pęczotto grzybowym sosem z czerwonego wina i warzywami z pary

 

Deser

Jabłecznik podany na gorąco z lodami waniliowymi na musie brzoskwiniowym

 lub ciastko bezowe z kremem mascarpone

 

Trzecie danie serwowane - jedno danie do wyboru

udziec z indyka faszerowany szpinakiem i serem feta podany na czerwonej soczewicy z sałatami i warzywami

karkówka faszerowana musem drobiowym z zielonym pieprzem podana na zapiekance z  ziemniaków słodkich , brukselką z okrasą z boczku

dorsz zapiekany w ziołach z sosem holenderskim  selerowo-marchewkowe Au Gratin kalafior romanesco

 

Czwarte danie – bufet gorący

Boeuf strogonow z udźca wołowego

Forszmak z kurczaka

Gulasz wieprzowy po węgiersku

solanka z oliwkami i kwaśną śmietaną

 

Piąte danie - bufet gorący 50%-50%

Barszcz z pasztecikiem [2 szt na os] lub krokietem

Żur na zakwasie z grzybami jajkiem i  białą kiełbasą

 

Przekąski w stole

Półmisek wędlin swojskich z sosem chrzanowym

Rożki ze schabu z musem z zielonego pieprzu

Indyk z musem z brzoskwini w galarecie żurawinowej

Polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką kalifornijską w winnym auszpiku

Mus z makreli w galaretce z kawiorem

Tatar ze śledzia z marynowaną cukinią

Kurczak w galaretce ananasowej z papryką jalapeno

Wrapy  z tuńczykiem i delikatnym serkiem cytrynowym

Pomidory przekładane mozzarellą  z sosem bazyliowym

 

Sałatka z selera naciowego z orzeszkami ziemnymi kurczakiem wędzonym

Sałatka z orzo , salami , papryką konserwowa

Sałatka z rukoli z kozim serem ,granatem i orzechami nerkowca

Pikle, masło, pieczywo

 

Bufet deserowy

Ciasto domowe

Owoce filetowane

Kawa / Herbata

Napoje bez limitu

Woda mineralna zmiętą i cytryną / napoje gazowane / soki owocowe

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij